Kristoffer

dark 'n' stormy

Jeg har rejst meget de sidste par år, og en af mine favoritter fra rejserne er en klassiker fra Caribien: Dark ‘n’ Stormy. 

Cocktailen skulle have sin oprindelse fra den britiske flåde og bliver tit knyttet til Bermuda, som er en gammel britisk koloni. Man medbragte ofte Ginger Beer i stedet for vand på de lange sørejser, da Ginger Beer kunne holde sig bedre. Sømændene var ikke sene til at opdage, at Ginger Beer smagte godt sammen med den mørke rom, som de fik i dagsrationer ombord på skibet. Der er uenighed om, hvorvidt lime er en del af den originale opskrift, men en af historierne lyder, at lime blev tilføjet til cocktailen for at undgå skørbug, da lime er en rig kilde til C-vitamin. Lime er desuden en af de frugter, der blev dyrket på Bermuda. Jeg foretrækker også selv versionen med lime, men denne kan selvfølgelig bare udelades, hvis man synes, men prøv dig frem: 

 

Dark ‘n’ Stormy: 4 cl god mørk rom blandes med saften fra ½ limefrugt og evt. et par dråber Angostura Bitter. I med et par store isterninger og fyld op med Ginger Beer. 

 

Hvis du ønsker inspiration til andre lækre drinks med IV Brothers økologiske soda mixers se her.