Frederik

Gin & Tonic med agurk

Min favorit drink er helt enkelt en Gin & Tonic med agurk. Det er så simpelt og så nemt. Der skal slet ikke andet til – bare is, gin og tonic – og en lille skive agurk til pynt, duft og smag. 

Gin & Tonic blev oprindeligt brugt som en medicinsk sjus mod malaria. Det siges, at drikken især var populær blandt de britiske soldater, som var udstationeret i Indien under kolonitiden, da malaria også var et problem i Indien dengang. I mange hundrede år har man vidst, at stoffet kinin kan behandle og forebygge malaria. I kolonitiden udvandt man kinin ved at opbløde kinabark i vandet. Udtrækket kaldte man Tonic vand. Kininens bitre smag gjorde, at Tonic vandet var noget nær umuligt at drikke, og man tilføjede derfor lidt lime og gin for at gøre det nemmere at få ned. Således blev en klassiker skabt. 

 

Gin & Tonic: Fyld godt med is i et glas – jeg foretrækker et stort glas. Hæld 2 cl gin på og fyld op med Tonic. Pynt med en skive agurk – skåret helt tyndt og et drys friskkværnet peber, hvis det skal være lidt ekstra. 

 

Hvis du ønsker inspiration til andre lækre drinks med IV Brothers økologiske soda mixers se her.